holy barista

sign up for sugarhigh’s barista workshop

english

Unless you live in a cave where you gnaw on bamboo shoots and clean your wounds with the salt of your own tears, you, friend, are a spoiled little brat. Compared to past generations, our standard of living equals that of fairytale kings. Unfortunately, so does our level of gratitude. We rarely ever stop to enjoy special moments in life. We focus on what we don't get, instead of what we are lucky to have. We take for granted special moments of the day, like an unexpected bird chirp outside the bedroom window, or a perfectly foamed, roasted and served cup of coffee.

As any barista can tell you, preparing the perfect cup of coffee is an art—something nobody should take for granted. In conjunction with illy coffee's gratitude-inducing "LIVE HAPPilly" campaign in Berlin (check out their full schedule of events and limited time giveaways here), this Saturday, sugarhigh will be throwing open the doors of its humble abode to host two HAPPilly Barista Workshops to teach all caffeine lovers the ins and outs of coffee craftsmanship. From learning the history and origin of coffee, the handling of coffee beans and how to make the perfect espresso, to creating thick, creamy milk foam, after this workshop, no connoisseur will take their morning java for granted. Ever. Again.

LIVE HAPPilly Berlin 2012; join and get your HAPPilly moment at 40 carefully selected locations around Berlin: a rich illy coffee, a limited offer, a great gift or the opportunity to join memorable events.

[Image: An illy espresso machine]

deutsch

Sofern ihr nicht in Höhlen hockt, an Knochen nagt und eure Wunden mit der Zunge leckt, seid ihr, liebe Leute, wohl ein wenig zu verwöhnt. Verglichen mit früheren Generationen leben wir wie Gott in Frankreich — und wissen all den Überfluss leider kaum wertzuschätzen. Rar sind die Momente, in denen wir innehalten, um den Luxus anzuerkennen, mit dem wir gesegnet sind. Stattdessen heulen wir rum, weil irgendetwas ja immer fehlt. Kein Wunder, dass wir auch das Außergewöhnliche im Alltag bräsig einfach so hinnehmen: das Zwitschern eines Vögeleins im frühmorgendlichen Sonnenschein zum Beispiel — oder den perfekten, mit fluffigem Schaum gekrönten Kaffee aus frisch gerösteten Bohnen.

Versierte Baristas wissen: Die Zubereitung einer anständigen Tasse Kaffee ist eine Kunst für sich — und damit alles andere als selbstverständlich. Diesen Samstag veranstaltet sugarhigh in Verbindung mit der „LIVE HAPPilly”-Kampagne von illy coffee (mehr Infos zu Events und Verlosungen hier) zwei „HAPPilly Barista-Workshops“ in seinem bescheidenen Redaktionsquartier in Mitte. Koffein-Fans lernen hier alles Wichtige zum Thema Kaffee: Wissenswertes über die Geschichte und den Ursprung des Wachmachers, Regeln für den richtigen Umgang mit den Bohnen und Grundsätzliches zur Herstellung von tadellosem Espresso und cremigem Milchschaum. Als frischgebackene Kaffee-Connaisseure werdet ihr nach diesem Workshop die morgendliche Java-Röstung nie wieder einfach so in euch reinkippen. Nie. Wieder.

Registriert euch online bei „LIVEHAPPilly Berlin 2012” und profitiert in 40 ausgewählten Locations in Berlin von einem vollmundigen illy Kaffee, besonderen Angeboten, tollen Geschenken oder unvergesslichen Events.

[Bild: Espressomaschine von illy]

Barista Workshop

Sat. June 30, 11.00-14.00 and 15.00-18.00, €25. Each course limited to 16 participants. Sign up here | Brunnenstr. 192 | happilly.de/moments/